söndag 19 februari 2012

Skattepengar till skatte- eller välfärdsparadis?



Varje år dräneras den svenska sjukvården på flera miljarder kronor. Det är via privatiseringar och spekulation som vår gemensamma välfärd töms på resurser som skulle behövas för att bygga vår gemensamma välfärd starkare.

Detta är resultatet av en medveten politik som förts de senaste 20 åren där vår gemensamma välfärd gjorts till en vara på ”marknaden”. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Ryktet går nu i Europas finanskretsar att det går att tjäna stora pengar på svensk sjukvård. Tyvärr så stämmer det också.

Vi står i dag inför ett vägval där vi måste bestämma oss för om vi vill fortsätta sälja ut och privatisera välfärden eller om vi vill satsa på att bygga ut och utveckla en gemensam välfärd där vi använder våra skattepengar till det de är avsedda för: välfärd.

Den politik som den borgerliga regeringen för idag leder till att flera miljarder av våra gemensamma skattepengar betalas ut i vinster till riskkapitalbolag i skatteparadis. Det är pengar som Vänsterpartiet menar bör användas till att förbättra vår sjukvård. De miljarder som betalas ut varje år skulle räcka till 10 000 sjuksköterskor.

Vänsterpartiet vill värna varje skattekrona för att bygga världens bästa sjukvård!
(Artikel publicerad i VT 10/5-11)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar