torsdag 16 februari 2012

Från vänster: Ragnar Olsson, Anders Svensson, Sonia Lindell, Vilmer Andersen, Lena Granath, Linda Fleetwood & jag. (Kolla in vårt landstingsråd!) =)


 Vänsterpartiets landstingsgrupp besökte Skåne den 12 och 13/2 för att ta del av arbetet i deras regiongrupp och för att få information kring hur man i Region Skåne arbetar med bland annat kultur och hälsa och psykiatri.

Vänsterpartiets gruppledare Vilmer Andersen var värd för oss tillsammans med bl.a Busi Dimitriu och Magnus Welroos ur Skånevänsterns regiongrupp. Birgitta Miegel Sandberg arbetar med kultur och hälsa och hade vänligheten att komma och berätta för oss hur just dom arbetar i Skåne. Kultur kan förebygga ohälsa, förkorta vårdtider, minska behovet av medicinering och är därför ett bra komplement till den vanliga vården. Birgitta avslutade med följande:
Vård och omsorg behövs för att överleva, kultur för att det ska vara värt att överleva.

Dagen avslutades med att förvaltningschefen inom psykiatri, Per Olof Sjöblom, med rötter från Edsbruk, berättade om hur man organiserat om psykiatrin i region Skåne. Även hur man arbetar med unga flickors självdestruktiva beteende, första linjens psykiatri, barn och ungas ökande psykiska ohälsa. Sorgligt men ändå lite trösterikt var att höra att det vi brottas med i vårt län är långt ifrån unikt utan det är liknande utmaningar överallt. Det är ett ökat tryck på psykiatrin. Skåne har dock inte samma problem med rekrytering men däremot med miljardunderskott!

(info hämtad från Linda Fleetwood)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar